sbab bolån

>>  Flexibla Bolån för dig med Anmärkningar..Ansök Här

Sbab bolån. Att ta ett bolån från SBAB är enkelt och ansökan görs direkt vis SBAB:s hemsida. Om du bara vill ha ett lånelöfte från SBAB får du besked direkt på skärmen och lånelöftet från SBAB gäller då i sex månader om du ska köpa villa eller bostadsrätt. Om du söker löfte om bolån är det bra om du lämnar en del marginal uppåt, med tanke på eventuell budgivning. Får du sedan beviljat bolån från SBAB så måste du ju inte låna hela beloppet på lånelöftet.

Totalsumman på ditt bolån från SBAB varierar beroende av värdet på din bostad, samt den räknekalkyl som du har fyllt i. Hos SBAB kan du ta ett bolån på max 95 procent av marknadsvärdet om du köper villa eller bostadsrätt och 85 procent vid köp av fritidshus. När du tar ett bolån från SBAB genomförs alltid en kreditprövning och hänsyn kommer då att tas till antalet personer i hushållet och hur mycket var och en har kvar att leva på när alla kostnader för lånet är betalade.

När du ansöker om ett bolån till bostadsrätt från SBAB finns det vissa regler som du måste ha koll på. Din bostad får inte vara mindre än 20 kvm och inte större än 300. Du kan ta ett bolån från SBAB på minst 200 000 kronor och max 6 000 000 kronor. Om du vill kan du ta ett bolån från SBAB på mindre än 85 procent av bostadsvärdet och kan då även välja att ta bolånet amorteringsfritt. Det innebär att du bara betalar räntan varje månad och på slutbetalningsdagen betalar tillbaka hela lånebeloppet. Din månadsavgift blir därmed billigare. Tar du ett bolån till bostadsrätt från SBAB är det din lägenhet som får stå som säkerhet. Om du inte klarar av att betala tillbaka ditt bolån till SBAB får de i sin tur äganderätten till din lägenhet. För att kunna få ett bolån till bostadsrätt hos SBAB måste du också placera alla de lån som har med bostadsrätten att göra hos SBAB.

Du kan som sagt också ta ett bolån till villaköp hos SBAB. Hos SBAB slipper du det dyra topplånet. Villan du tar ett bolån för måste minst vara 50 kvm och max 300 kvm. Lånebeloppets gränser är det samma för bolån till villa som för bolån till bostadsrätt: 200 000 till 6 000 000 kronor.  Du kan också ta bolån till fritidshus hos SBAB, men här kan du max låna upp till 86 % av värdet på fritidshuset. Förutsättningen är också att du är helkund hos SBAB eller att du blir det. Om du inte är helkund får du max ta bolån till fritidshus på 75 % av fritidshusets värde. Ytan på fritidshuset måste vara mellan 30 och 200 kvadrat. När du ansöker om bolån till fritidshus hos SBAB lämnar du en del av själva huset i pant till SBAB. Om du köper ett fritidshus måste du också betala en viss typ av skatt som kallas lagfart. Denna skatt fungerar som ett bevis för vem som äger fritidshuset. SBAB kan hjälpa dig med ansökningen om lagfart när du köper ett fritidshus.

Även om du kan hitta den mesta informationen om olika typer av bolån på hemsidan till SBAB, så är det inte alltid så lätt att förstå. Det kan därför vara bra att boka tid för rådgivning, där du tillsammans med en kunnig rådgivare från SBAB kan gå igenom alla dina funderingar kring bolån. Tid för rådgivning bokar du enkelt via hemsidan eller telefon.