Svårt att få lån

>>  Flexibla Bolån för dig med Anmärkningar..Ansök Här

Svårt att få lån. Ibland räcker inte den egna ekonomin till, hur välbetald man än är. Att ta ett banklån är då den vanligaste utvägen. Men faktum är att över en halv miljon svenskar har svårt att få lån via traditionella låneinstitut som banker. Anledningarna till att det kan vara svårt att få lån kan vara många. Vissa har svårt att få ta lån på grund av betalningsanmärkningar, andra har svårt att få lån då de inte är fast anställda. Sistnämnda grupp kan gälla både studenter och visstidsanställda som vikarier. Andra som har svårt att få lån är de som av olika skäl är sjukskrivna.

Kronofogdemyndigheten menar att en betalningsanmärkning kan indikera att du har ekonomiska problem, fast det egentligen kan handla om ett enda tillfälle då du missat att betala en faktura. Det värsta med betalningsanmärkningar är att de stannar kvar i kronofogdemyndighetens register i hela tre år när det gäller privatpersoner och så mycket som fem år när det gäller företag. Du riskerar alltså att få svårt att få lån i många år framöver. Bäst är naturligtvis om du sköter dina betalningar, så slipper du att få svårt att ta lån, men alla kan som sagt ha otur ibland. En annan orsak till att du har svårt att få lån är om du är nyinflyttad till Sverige, om du bor utomlands eller om du har uppnått pensionsåldern.

Om du har svårt att få lån från din bank är dock loppet inte kört för det. Idag finns många olika låneinstitut som faktiskt har specialiserat sig på att ta hand om personer som har svårt att få lån. Istället för att se till din dåtida ekonomiska situation, ser dessa företag till din framtida betalningsförmåga och räknar på dina möjligheter att kunna betala tillbaka ett lån. Har du svårt att få lån finns det alltså vägar att gå.

Om du har svårt att få lån och enbart behöver låna en liten summa, kan det som kallas för sms-lån eller microlån vara ett alternativ. Något som är viktigt att komma ihåg är att dessa företag tar höga avgifter, ofta vid namn uppläggningsavgifter. Uppläggningsavgiften brukar vanligtvis ligga på runt 500 kronor och ska alltså betalas tillbaka samtidigt som du betalar tillbaka ditt lån.

Kredit 365 är ett låneinstitut som erbjuder microlån till personer som har svårt att få lån på andra ställen. Här kan du som har svårt att få lån från din bank, låna upp till 3000 kronor under en 30-dagars period. Kredit 365 gör en kreditbedömning av dig när du ansöker om att få ta lån, men ser alltså till din framtida återbetalningsförmåga, istället för på gamla betalningsanmärkningar.

Ett annat alternativ för dig som har svårt att få lån och som behöver låna max 3000 kronor är SMSpengar. Det är inte svårt att söka lån från SMSpengar, utan ansökningsprocessen sker via ett enkelt sms. Även hos SMSpengar ligger återbetalningstiden på 30 dagar.

Ifall du vill låna en större summa pengar, men har svårt att få lån från banken, är Bluestep ett bra alternativ. Här kan du ta ett lån till bostad, men då måste du ha antingen äga en bostad eller avse att köpa en bostad. Bluestep är specialister på att ge bostadslån till personer som har svårt att få lån hos banken, men ger också sina kunder möjlighet att ta mindre lån för kortare perioder. Bluestep erbjuder lån på minst 150 000 kronor upp till 15 miljoner kronor.

Om du har svårt att få lån bör du ändå som första steg fundera över om detta är ett återkommande problem för dig. Har du svårt att få lån på grund av att du ett flertal gånger misslyckats med att betala tillbaka pengar? Eller har du svårt att få lån på grund av andra skäl som är svåra att påverka? Det är viktigt att vara klar över om du har ekonomiska problem som kan förhindras eller inte.